• Nazovite nas: 095/ 7546 - 396

Predstave na temu emocija

Ponosni smo partner Centra Proventus koji je surađivao s izdavačkom kućom Evenio u izdavanju serija slikovnica na temu osnovnih emocija kod djece.

Jednostavne dječje priče iza kojih se krije iznimno važna stvar u odgoju djece i odnosima u okolini koja ih okružuje, privukle su našu pažnju i odlučili smo ih, uz stručno savjetovanje psihoterapeutkinja igrom, oživjeti te na taj način i djeci i roditeljima još više približiti teme o kojima trebaju znati nešto više.

Osim same predstave koju možete pogledati u Dječjem Gradu ili na nekom gostovanju, toplo preporučamo i slikovnice koje je izdala tvrtka Evenio, a uz pomoć kojih ćete sa svojom djecom moći popričati o nizu situacija koje nam se dešavaju u životu te na koji način se s njima pravilno nositi.

Slikovnice sadrže i mudre savjete za roditelje koje možda prije niste imali prilike čuti niti pročitati.

Partneri u realizaciji

Centar Proventus d.o.o. vode Tatjana Gjurković i Tea Knežević, obje visoko obrazovane stručnjakinje s višegodišnjim iskustvom individualnog i grupnog rada s djecom i odraslima. Njihova uža specijalnost je psihoterapijski rad po principima terapije igrom i transakcijske analize te edukacija za stručnjake iz ova dva područja. Uz navedeno, rade superviziju za stručnjake, psihološku procjenu djece do 16 godina i 11 mjeseci te drže radionice i edukacije po pozivu u različitim institucijama (vrtići, knjižnice, škole, udruge). Aktivne su sudionice raznih domaćih i stranih konferencija, stručnih skupova i edukacija iz područja psihologije, terapije igrom i transakcijske analize.  

Posjetite ih na www.centarproventus.hrlogotip

evenioEvenio se bavi izdavaštvom i uslugama u izdavaštvu. U vlastitim izdavačkim projektima fokusirani su na online, tiskano i digitalno izdavaštvo za djecu i obitelj. U svemu što rade nastoje zadovoljiti dva osnovna kriterija – izvrsnost i dodanu vrijednost.

Svi njihovi proizvodi tematski i sadržajno rađeni su s ciljem promicanja određenih vrijednosti i kulture u najširem smislu te riječi, obzirom da se obraćaju najmanjoj publici koja uči, razvija se i usvaja vještine i znanja potrebne da bi odrasli u kompletne osobe.

Uz kvalitetu sadržaja, žele nuditi i vizualno kvalitetne grafike koje savršeno upotpunjavaju njihove priče i poruke.

Posjetite ih na www.evenio.hr

Sve slikovnice koje spominjemo na ovoj stranici i na temelju kojih smo napravili predstave možete pronaći i kupiti na stranici www.shop.klinfo.hr.

slonica-strahnilski-konj-ljutpsic-strahvjeverica-ljuta
divider-05

Predstave u ponudi

zeko-web-dg-06

Predstava “Kad je ljut, zeko se ozlijedi”

Jedan zeko jako se volio družiti. Na seoskom je imanju tražio prijatelje s kojima bi se igrao, no čini se da nitko za njega nije imao vremena. Zato se zeko toliko naljutio da je snažno šapom udario o drvo i tako je sam sebe ozlijedio. Sva sreća da je u istome selu živjela i pametna sova, koja mu je pomogla riješiti problem.

Slikovnica ”Kad je ljut, zeko se ozlijedi” bavi se problemom izražavanja ljutnje kod male djece kroz samopovređivanje. Kroz jednostavnu priču djecu se uči kako prepoznati vlastite emocije i riješiti problem ili zadovoljiti potrebu koja stoji iza ljutnje.

Izvor: slikovnica ‘Kad je ljut, zeko se ozlijedi’.

 • Izdavač: Evenio d.o.o.
 • Autorice teksta: Tea Knežević i Tatjana Gjurković (Centar Proventus)
 • Ilustratorica slikovnice: Jelena Brezovec

Pogledajte galeriju fotografija ovdje.

divider-05

Ostale informacije

Kretanjem u realizaciju edukativnih slikovnica  željeli smo pomaknuti granice uobičajenih gostovanja po odgojno-obrazovnim ustanovama te smo iz tog razloga u samu predstavu ukomponirali naratora koji s djecom analizira situacije u kojima su se likovi našli te kako su ih riješili i da li su mogli učiniti nešto drugačije. Narator komparira scene s pravim životnim situacijama koje su djeca doživjela te na taj način potiče njihovo uživljavanje u sam lik i priču.

Kada izvodimo predstavu iza nas ne ostaje samo prazna dvorane nego ‘ponešto za svakoga’:

 • Svakoj skupini darujemo seriju slikovnica na temu emocije iz predstave koju su gledali i jedan predmet vezan za predstavu (npr. identičnu loptu kao kod priče o ljutom zeki) s kojim se djeca mogu igrati.
 • Odgajateljima prilažemo radne materijale za djecu s kojima se mogu referirati na predstavu te ponovno ponoviti važne dijelove koje želimo da djeca zapamte.
 • Roditeljima nudimo opciju kupovine slikovnice po kojoj je predstava rađena.

Odlazak na predstavu neće više biti samo odlazak nego iskustvo o kojem svi zajedno možemo razgovarati još danima.lopta-na-dar-05

Izvedbe predstava možete pogledati u Dječjem Gradu ili možemo doći kod vas.

 • DOLAZAK U DJEČJI GRAD

Dječji Grad ima kapacitet 140 djece. Moguć je prilaz s autobusom vrlo blizu ulaza u kazalište. Osobne stvari se ostavljaju u garderobi – jakne i cipele. Dječji Grad prekriven je tepihom i podnim grijanjem. Dok djeca gledaju predstavu, osobe u pratnji mogu se poslužiti čajnom kuhinjom.

 • DOLAZAK KOD VAS

Za izvedbu je potreban prostor 5 m širine i 3 m dubine, te struja za audio opremu. Gostovanja su moguća tijekom tjedna i vikendima.

Plaćanja su moguća na fakturu ili plaćanjem ulaznica (mobilna blagajna).

Dječji Grad je stalno u pokretu i  prilagođavamo se potrebama i željama naših klijenata.

Budite slobodni poslati nam upit na na emina.mujkic@element1.hr, 095 5219 501.

 • Dječji vrtić Radost, Zagreb
 • Dječji vrtić Čarobna šuma, Zagreb
 • Dječji vrtić Sunčeko, Zagreb