• Nazovite nas: 091/ 7287 - 321 | E-mail: info@djecjigrad.hr
Loading Događanja

« Sva događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Karneval u Indijanskom selu – Supernova Garden Mall, Zagreb

22. veljače 2020. , 17:00 - 19:00

Besplatno

Stiže nam karneval – najluđe vrijeme u godini koje svi obožavaju!

No, u indijanskom selu Tiha Sjena za to nisu nikada čuli. Tamo je još prija 1000 godina poglavica Hrabri Orao Velikog Kljuna odlučio da će njihovo selo živjeti u miru i tišini gledajući ptice kako lete, osluškivajući vjetar kako viori i odmarajući uz zvuk tišine.

Taj način života prenosio se s naraštajima i dan danas Indijanci tako žive. Sve dok jednog dana kroz njihovo selo nije protutnjao kauboj kojemu je ispao kovčeg pun svakakvih stvari.

Indijanac Brze Noge pronašao je kovčeg i ostao oduševljen. Pa tu je toliko svakakve robe i predmeta – za koje nije ni znao za što služe. Zato odluči obići svoje mudre, drage prijatelje za koje je siguran da će znati čemu služi sve to što je pronašao.

No, njegovi prijatelji Indijanci iz sela bili su prezaokupljeni svojim poslovima…Sve je bilo važnije od ”..nekog tamo kovčega punog šarenih stvari”.

Brze Noge bio je žalostan. Sve te stvari izgledale su tako zanimljive, vesele, šarene. Razgledavajući stvari iz kovčega počeo je shvaćati čemu služe…Bio je tu plašt za rasplamsavanje vatre, odijelo od kravice za vježbanje gađanja lukom i strijelom… No to ga je sve još više rastužilo jer nije imao nikoga s kime će podijeliti svoje otkriće.

Dok je tužan šetao naišao je na kauboja maskiranog u čarobnjaka. Brze Noge se odmah prepao i brzo sakrio, nije znao što ili tko je to. No, kauboj mu je objasnio da je to na njemu samo kostim. Vrijeme je karnavala i možeš biti što god poželiš. Brze Noge je bio oduševljen. I sad je napokon shvatio čemu zapravo služe stvari iz kovčega – za karneval! Novi prijatelji su se ludo zabavljali sa svim tim stvarima. Za to vrijeme ostali Indijanci su kriomice gledali što se dešava i silno su se željeli pridružiti ovoj zabavi. Bojažljivo su prišli  i ispričali se Indijancu što ga nisu slušali. No Brze Noge im nije zamjerio, zapravo jedva je dočekao da dođu i da se svi zajedno kostimiraju i ludo zabave.

Kauboj ih je tada pozdravio i ostavio da se zabavljaju, a veselu zabavu Indijanaca koja je uslijedila prekinuo je poglavica… Odlučio je da će svake godine u selu Indijanaca biti karneval, na koji su svi pozvani.

 

 


 

NAPOMENA:

Predstava je sastavni dio organiziranog događanja povodom karnevala. Više informacija i cjelokupni program potraži na službenim stranicama Supernova centra.

Detalji

Datum:
22. veljače 2020.
Vrijeme:
17:00 - 19:00
Cijena:
Besplatno
Web stranica:
https://www.supernova-gardenmall.hr/

Mjesto održavanja

Supernova Garden Mall, Zagreb
Web stranica:
www.supernova.hr